Sveta geometrija

Temelj znanja mističnih izročil o prikritem redu Univerzuma je bila od nekdaj prav sveta geometrija. V svojem bistvu je sveta geometrija nauk o povezavi materije in energije. Znak prostozidarjev, kotnik, šestilo in črka G, (skupine, ki se zavezuje k varovanju Velike skrivnosti pred tistimi, ki si želijo to skrivnost prilagoditi svojim potrebam ter jo s tem uničiti) nam pove, da si le tista geometrija, ki jo lahko izrazimo zgolj z omenjenima dvema pripomočkoma, zasluži izraz “sveta”. 

Sveta geometrija pa je v bistvu le drugačna oblika vibracije, “kristalizirana glasba”, katero lahko opazujemo v stvarstvu.  Temeljna telesa (oblike) svete geometrije tvorijo namreč temeljne sestavne oblike energije v Univerzumu. Za lažjo predstavo si zamislimo kitaro. Ko zavibriramo struno na kitari, to najprej ustvari “stoječe valovanje” kar pomeni, da se valovanje ne giblje skozi struno, temveč ostaja na mestu. Na nekaterih točkah bomo opazili ekstremni vertikalni moment, kar predstavlja vrh in dno valovanja. To lahko poimenujemo tudi vozlišče.

Vozlišča, ki se formirajo pri kakršnemkoli stoječem valovanju bodo vedno enakomerno oddaljena druga od druge in le hitrost vibriranja določa, koliko vozlišč se bo prikazalo. To pomeni, da višje ko sega vibriranje, več vozlišč bomo lahko opazili.Za dvodimenzionalno opazovanje imamo na voljo ali osciloskop ali pa ti. 

Dr.Hans Jenny: Formacija platoničnega telesa v vibrirajočem sferičnem fluidu.

Chadnijev pladenjChladnijev pladenj” (poenostavljeno: krožnik z drobnim peskom), kjer lahko opazujemo tvorbo vozlišč, ki se oblikujejo v običajne geometrijske forme, kot so kvadrat, trikotnik in heksagon, ki se spajajo.
Če se v krogu pojavijo tri med seboj enako oddaljena vozlišča, potem se lahko povežejo v trikotnik.Če so vozlišča štiri, potem tvorijo kvadratče je vozlišč pet, potem dobimo pentagonšest vozliš nam da heksagon itd.

Čeprav je to res poenostavljeno preučevanje mehanike valovanja, pa je astronom Gerald Hawkins bil prvi, ki je tudi v resnici matematično pokazal,  da tovrstni liki znotraj kroga v resnici predstavljajo glasbeno povezavo.  Do tega sklepa ga je v resnici napeljalo opazovanje geometrijskih likov v žitu ti. žitnih krogov, ki se čez noč pojavljajo širom po svetu. Najpomembnejše in tudi najbolj očem prikrite oblike svete geometrije pa so vsekakor tri-dimenzionalne forme, bolje znane kot Platonične oblike po velikem filozofu Platonu, ki jih je tudi opisal: Timaj, Kritija).

Obstaja namreč le pet oblik, ki so skladne z pravili in to so 4-strani tetrahedron, 6-strana kocka, 8-strani oktahedron, 12-strani dodekahedron in 20-strani ikozahedron.

Glavna pravilaGlavna pravila teh geometrijskih teles so: Vsaka formacija mora imeti enako obliko na vsaki strani. Vsaka stranica lika formacije mora biti enako dolgaVsak notranji kot formacije mora biti enak in najpomembneje:
Vsaka oblika mora perfektno sesti v kroglo tako, da se vsa vozlišča dotikajo plašča krogle in ga ne prekrivajo (sekajo)Podobno kot v dvodimenzionalnem svetu, ki vključuje trikotnik, kvadrat, pentagon in heksagon znotraj kroga tudi Platonična telesa predstavljajo obliko valovanja v treh dimenzijah. Vsako vozlišče vrtinčenja Platoničnih teles se dotika plašča krogle na področju, kjer je vibracijsko polje prekinjeno tako, da se tvori vozlišče. Tako vidimo tridimenzionalno geometrijsko sliko vibracije/pulziranja.

Dr.Hans Jenny: Formacija platoničnega telesa v vibrirajočem sferičnem fluidu.

vir Foto: Pexels

ByA.K.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja