Sedem preprostih korakov, kako postati zabaven in izboljšati svoj humor

Večina ljudi se ne zaveda, da je mogoče sposobnost za humor tudi razviti. Čeprav se zdi, da so najbolj smešni ljudje s tem rojeni, lahko duhovitost tudi izpilimo. Pomembno je poudariti, da je obvladovanje humorja ključnega pomena, saj lahko izboljša uspeh in medsebojne odnose.

Uspeh v medosebnih interakcijah je pogosto povezan s sposobnostjo nasmejati druge ljudi. Če posameznik pridobi znanje, kako biti duhovit, lahko to postane lažje.

Za izboljšanje svoje duhovitosti si lahko pomagate s temi preprostimi koraki:

Nasprotujte da/ne vprašanjem

Najlažji način, da ste smešni, tudi če niste, je, da na vprašanja z da/ne odgovorite nasprotno. Presenetite svojo publiko z nepričakovanimi odgovori, saj boste tako zagotovo nasmejali. Na primer, če vas vprašajo, ali uživate v dežju, odgovorite: “Ne, raje plešem v soncu.”

Igrajte se s številkami

S številkami lahko ustvarite presenečenje. Če ustvarite pričakovanja in nato uporabite številke, ki so v nasprotju s tem, kar ljudje pričakujejo, boste ustvarili humor in dobili smeh. Na primer, če govorite o velikosti ribe, ki ste jo ujeli, dodajte: “To je bila riba velika kot hiša. No, vsaj z mojega stališča.”

Uporabite pravilo 3

Ustvarite vzorec z dvema predmetoma in nato končajte z nepričakovanim tretjim elementom. To bo povečalo napetost in prineslo smeh, saj bo presenečenje. Na primer, če govorite o svojih najljubših barvah, recite: “Imam rad rdečo, belo in barvo, ki je tako čudna, da je ne morem opisati. Mogoče je nevidna barva.”

Uporabite zamenjavo karakterja

Zamenjajte osebnosti likov v zgodbi, da ljudje ne bodo pričakovali, kar se bo zgodilo. To je odličen način za presenetiti in ustvariti smeh. Na primer, če opisujete srečanje s prijateljem, ki je vedno zmeden, recite: “In potem sem rekel, da ne vem, kako priti do njegovega doma, on pa me je poučil o vesoljskih poteh.”

Uporabite “Kakorkoli” kot svoje skrivno orožje

Odzovite se na draženje ali neprijetna vprašanja s “kakorkoli”. To bo spremenilo dinamiko in vas naredilo smešnega. Na primer, če vas vprašajo, koliko ste zapravili na nakupovanju, odgovorite: “Kakorkoli. Verjetno sem zdaj lastnik trgovine.”

Uporabljajte zgodbe iz resničnega življenja, ne šal

Pripovedujte smešne zgodbe iz vašega vsakdanjega življenja. To je lažje kot ustvarjanje šal in še bolj pristno. Na primer, če govorite o nenavadnih situacijah, v katerih ste se znašli, recite: “Res sem moral premisliti, kako rešiti težavo z izgubljenimi ključi, saj sem jih imel pred nosom.”

Pusti smešno za konec

Najboljše smešne elemente postavite na konec stavka ali zgodbe. S tem boste dosegli najboljši učinek smeha, saj boste pustili prostor za pričakovanje in presenečenje. Na primer, če pripovedujete o smešni situaciji na delu, zaključite z: “In nato sem ugotovil, da sem nosil copate namesto čevljev. Resnično sem imel ‘dan v copatih’!”

Poleg teh sedmih korakov je še veliko drugih možnosti, ki vam lahko pomagajo postati bolj smešni. Ne pozabite, vaja dela mojstra, zato vadite svoje šale, in smešne zgodbe ter opazujte, kako postajate bolj duhoviti. Zabavajte se in nasmejte svet!

vir ; Foto: Freepik ; Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja