Prosite, dano vam je

“Prosite, dano vam je” je eden od slabše razumljenih aksiomov, ki se pojavlja v zvezi z Zakonom privlačnosti. Najdemo ga tako v Svetem pismu, kot tudi v drugih svetih spisih. Za naslov knjige je uporabljen tudi v zbirki knjig Abraham (Esther & Herry Hicks) o Zakonu Privlačnosti.

Slabo razumevanje sproža pri ljudeh mnenje, da Zakon Privlačnosti ne deluje. Naj tudi omenim, da je to eno pogostejših vprašanj na seminarjih o doseganju ciljev. 

Torej, kje je napaka oz. to napačno razumevanje?

Izraz “prosite” ni mišljen kot da prosite za vbogajme. Ne gre za prošnjo v smislu prosim daj mi nekaj svojega, da bom potem to tudi jaz imel. Ni mišljeno beračenje. Če se spomnite zgodb o Jezusu z berači pred vhodom v tempelj… on jih je nabrcal, ne pa jim kaj dal.

Izraz “prosite” je mišljen kot vljudna zahteva. Tako, kot rečete svoji ženi ali možu: ” Mi lahko prosim podaš posodo za kruh?” ali pa otroku: “Mi greš lahko prosim v kopalnico po krtačo za lase?”
V obeh primerih ste sicer prosili, a hkrati zahtevali. 
Zahtevali ste nekaj, kar ste globoko v srcu vedeli, da vam pripada. 
(Odtod pride pa drugi del tj. “dano vam je”).

“Prosite, dano vam je” je mišljeno točno tako. Zahtevajte na vljuden način. Če ste vljudni, vam ljudje (mož,otrok, znanec,neznanec…) rad ustreže. 
Tok ljubezni in dobrote teče.
Tako ali tako je to že vaše, le v vaših rokah še ni. 

Če pa zahtevate na nevljuden način, na npr. diktatorski način, ali pa kot nekakšen ubogajme, sprožite obratni tj. negativni spekter čustev. S tem enako sprožite Zakon Privlačnosti, le da se zgodba odvije skozi negativni tok. Lahko rečemo tudi, da se sproži “negativna karma”.

Torej, prosite, dano vam je. 

Vir

ByAdmin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja