Pozitivno razmišljanje da ali ne?

“Ah ne sekiraj se, razmišljaj pozitivno!” Ste tudi vi že kdaj dobili takšen nasvet? Ko ste bili npr. potrti, jezni, žalostni ali besni ob kakšnem dogodku, ki vam je kar dobro pokvaril dan?

Ljudje se res vedno bolje zavedamo, da naše razmišljanje o dogodkih, neposredno vpliva na naše počutje ob takšnih dogodkih.

Sledi, da že sprememba razmišljanja o teh dogodkih, spremeni seveda tudi naša občutja o le-teh.

Vseeno pa je pri promociji pozitivnega razmišljanja, potrebno biti previden.

Oseba, ki razmišlja “pozitivno”, mora namreč biti ves čas pozorna na svoje negativne misli.

Ne gre drugače. Nekako moraš ujeti negativne misli, “skenirati” svoj um, da jim sploh lahko določiš predznak (pozitivne/negativne).

Prav ta pozornost na negativne misli, predstavlja resno nevarnost, da bodo negativne misli prevladale in nas “obvladale”.  

Saj smo vendar ves čas pozorni ravno nanje, mar ne?

A to še ni vse. Prav občutek, da ne mislimo dovolj pozitivno, običajno sproži nov tok negativnih misli. Tokrat o tem, da nismo dovolj dobri zato, ker ne mislimo dovolj pozitivnih misli. (!?)

Torej, naj v življenju razmišljamo pozitivno ali ne? Seveda!


Optimizem, pozitivna naravnanost, veselje do novih izzivov… vse to potrebujemo za čim bolj veselo življenje.

Le nasvete o pozitivnem razmišljanju kar povprek, ob vsaki težavi, je potrebno jemati z rezervo. Še posebej, če nas v življenju nekaj resno moti. Da nam npr. obstoječi način življenja, naše razmišljanje, naši rezultati v življenju… ne dajejo ustreznega notranjega miru.

Povedano drugače: da nismo tako srečni v življenju, kot bi si želeli biti.

Dandanes vedno več ljudi spoznava, da zgolj branje knjig ali pa obisk kakšnega motivacijskega seminarja, preprosto ni dovolj. Omenjeno sicer ima svojo vrednost, a za trajne spremembe ni dovolj.  

Trajne spremembe v življenju se ne zgodijo čez noč. Gre za načrtno delo, ki zahteva čas, energijo in odločenost.

Pri odločitvi za trajne spremembe v življenju bodite izbirčni. Povežite se z najboljšimi strokovnjaki na tem področju, predvsem pa ne odlašajte. 

Srečno!

Edvard Kadič

vir Foto: Pexels

By A.K.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja