Osebnostni razvoj: Kako do več denarja

Vprašanje denarja je na področju osebnostnega razvoja precej pogosta tema. Medtem ko se vsi nekako strinjajo, da je denar zgolj menjalno sredstvo, jih pa očitno ni tako malo, ki imajo z denarjem težave. Predvsem v smislu, da jim ga v življenju primanjkuje

Naš največji sovražnik, ko se znajdemo brez denarja,  smo seveda mi sami. Slej ko prej se namreč pojavi strah, kako bo z nami v bodoče. Nehote sprožimo izvajanje grozljive samo-izpolnjujoče se prerokbe. Ker nimamo denarja, začnemo omejevati svoje razmišljanje o naših možnostih v materialnem svetu. S tem, ko se začnemo omejevati, začnemo omejevati tudi prost pretok energije skozi naše življenje.
Večina med nami se zaveda pomena trdega dela. Vendar pa obstajajo tudi nekoliko bolj prikriti načini usmerjanja toka denarja proti nam. Ko jih zasledimo, ugotovimo, da  so zelo učinkoviti. To se sliši skoraj pravljično, pa vendar je res. Denar se pojavi iz tako nemogočih virov, tako izven dnevnega prepričanja vzroka in posledice, brez vsake logične podlage, da je včasih že skoraj strašljivo. 

Naštejmo torej nekaj takšnih vidikov, ki bodo vodili v povečanje finančnih sredstev v našem življenju.

  • Pozornost

Temeljni princip življenja je, da se v življenju vse – ljudje, stvari, delnice, zaloge,… in denar – odziva na povečanje pozornosti. Denar ni nobena izjema. Način za (pravilno) povečanje pozornosti do denarja je, da govorimo o njem s točnimi zneski in v točno določenih časovnih okvirjih. 

  • Kroženje

Tako kot vsaka sila mora za svoje normalno delovanje tudi denar imeti zagotovljeno svobodo gibanja. Neplačevanje računov ali drugačno zadrževanje denarja onemogoča prost pretok.  Velikokrat lahko opazimo, da posamezniki niso pripravljeni plačati svojih računov, dokler ne prejmejo denarja, ki ga drugi dolgujejo njim. Sprememba oz. obrat v takšnem obnašanju bo hitro vnesla pozitiven odziv življenjske sile. Ljudje, ki trpijo za pomanjkanjem denarja, so pogosto tudi ljudje, ki so si v preteklosti sposodili denar, potem pa pozabili ta denar tudi vrniti. Z izogibanjem plačevanju starih dolgov se lahko zelo “dobro” varujemo pred napredkom in korakom v boljšo prihodnost. Tako kot plačevati svoje dolgove je pomembno izterjati tudi svoje dolgove. Tudi tiste najmanjše.

  • Red in preglednost

Povečanje reda in preglednosti je tudi eden od načinov, kako v svojo denarnico pritegniti več denarja.  Veliko poslovnežev se tega dobro zaveda in to tudi redno prakticira. Nekateri so prav obsedeni s pospravljanjem v trenutkih, ko se jim pojavijo težave z denarjem. 

  • Razmetavanje z denarjem

Seveda je izogibanje razmetavanju z denarjem ena boljših strategij za povečanje količine denarja v denarnici. Tisti, ki z denarjem razmetavajo ali plačujejo bistveno več, kot bi lahko plačali, zavirajo pretok denarja. Ko ugotoviš, kje z denarjem razmetavaš, in ko uspeš preseči to navado, je velika verjetnost, da se bo življenje odzvalo praktično v istem trenutku z dodatnim povečanjem pretoka denarja skozi naše življenje. 

Blago govorjenje

Za večino presenetljiv način nadzora pretoka denarja v našem življenju je nadzorovanje našega govora. Gre za nadzor nad tem, kako govorimo. Govor je namreč izražanje naše življenjske energije. Žal za govorjenje porabljamo izjemno veliko energije. Veliko več, kot je potrebno. Skozi mehko govorjenje in zmanjšanje števila izrečenih besed vzpostavljamo neposreden nadzor nad življenjsko silo, to pa ustvarja pogoje za povečanje obilja v našem življenju.

  • Sprememba odnosa

Naravnanost oz. odnos je ravno tako izraz življenjske energije. Pozitiven odnos privlači denar, obilje, ljudi, negativen odnos povzroči ravno obratno. Če presežemo negativni odnos, naravno zaveje nov veter, sproščena je nova energija in sledijo subtilni sunki energije v svet, preko katerih se vrača pozitivna, nova materija, vključno z denarjem in drugimi materialnimi dobrinami.

  • Odvisnost od drugih

Vedno imamo dovolj moči, da lahko odločamo o svoji usodi. Tudi moč za privlačenje denarja izhaja iz zaupanja vase, odločenosti in volje, ne pa iz odvisnosti ali zanašanja na pomoč drugih. Gre za  psihološki zorni kot, da smo mi sami dejavnik, ki usmerja našo usodo. 

  • Dobrodelnost

Vsakič, ko prenesemo svojo perspektivo na druge, energija naraste. Mislim predvsem na odmik od sebičnosti in skoposti na področje radodarnosti. Tudi najmanjši premik v to smer pogosto povzroči resen premik sreče v našo smer. Vključno z dodatnimi količinami denarja.  

Osredotočanje na delo, ki ga imamo pred seboj

Osredotočimo se na delo, ki ga imamo pred nosom, in ne razpravljajmo z Univerzumom, kaj je pomembnejše in kaj ne. Če bi dobro razumeli, kaj je res pomembno za naše blagostanje, se ne bi niti znašli v težavah. Sklonimo torej glavo in opravimo, kar je pred nami. 

  • Vztrajanje pri postopkih za doseganje ciljev

Preverjen način za krepitev pritoka denarja v našo smer je izdelava načrta za izboljšave. Odločimo se, kaj je tisto, kar si res želimo doseči. Razdelajmo svojo vizijo in začnimo izvajati zastavljene cilje s pozitivno naravnanostjo, odločenostjo, osebno zavezo k dokončanju začetega ter z vso potrebno energijo. Če sledimo temu procesu, smo lahko gotovi, da bomo cilj tudi dosegli. Uspeh, bogastvo in obilje bo naravno prišlo naproti. Pogosto se bo življenje odzvalo hitreje, kot si lahko predstavljamo.

Zavedajmo se, da imamo v vsakem trenutku moč, da nastalo situacijo (pomanjkanje denarja) tudi presežemo. Gre za naš dar, ki nas dela edinstvene v tem svetu. 

Laž, v katero so nas dobronamerno prepričali v življenju, je, da je naše materialno stanje odraz našega potenciala. 

Naše materialno stanje je odraz UPORABE našega potenciala in ne samega potenciala. Gre za odraz naše sposobnosti usmerjanja življenjske energije v pravo smer.

Srečno!

Edvard Kadič

Članek je bil pripravljen za spletni portal Zdravo.si 

vir Foto: Pexels Portal24

ByA.K.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja