Na tekočem s Karin: Afera Fotopub (video)

Samo ja pomeni ja! Feministični slogan, s katerim se lahko vsi strinjamo, saj so zločini zoper spolno nedotakljivost ena izmed najbolj grozečih dejanj. Presenetljivo pa je, da feministične borke in borci pri tovrstnih zlorabah velikokrat radi pogledajo stran in se pretvarjajo, kakor da se ni nič zgodilo. Kot da bi določenim ljudem take zločine dopuščali.

Afera Fotopub

Tukaj se seveda navezujem na eno izmed hujših afer, ki je lansko poletje pretresla slovensko javnost, afero Fotopub. V ljubljanskem lokalu z istim imenom se je zbiralo veliko znanih imen, med drugim se je omenjalo tudi podpredsednika vlade Luko Mesca, lokal pa je vodil Dušan Smodej. V javnost so prišle izpovedi deklet, ki naj bi bile brutalno zlorabljene na zabavah v Fotopubu, glavni akter pa naj bi bil ravno Dušan Smodej. Po več kot enem letu od izbruha afere je vse potihnilo, nihče ni raziskal ničesar, prav tako nobena oseba ni odgovarjala za domnevne zlorabe.

Kaj je z odzivom civilne družbe?

Inštitut 8. marec in ostala društva, ki se borijo proti nasilju nad ženskami, ki bi morala biti v primeru tako hudih zlorab najbolj glasna, pa od sebe niso dala niti glasu. Zakaj potem imamo vsa ta društva z zagrizenimi feministkami, če ne izpolnjujejo niti svojega osnovnega namena? Čemu policija, ki ne zaščiti državljanov pred takimi grozotami? Kje je politika, ki bi morala zahtevati epilog? Očitno je bilo v afero Fotopub vpletenih preveč ljudi na položajih, ki jim življenja državljanov ne pomenijo ničesar.  Naj se nikoli ne pozabi, kaj v temni senci noči počno tisti, ki čez dan vpijejo o socialni pravičnosti in pravicah žensk.

[embedded content]

Avtorica: Karin Planinšek

ByAdmin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja