Dva gola hodila po slovenski obali

Zagotovo je bil to eden bolj seksi trenutkov v mojem življenju. Pa sploh ni vključeval mene v aktivni vlogi. Bila sem zgolj naključna opazovalka. In medtem ko sem opazila v bližini nekaj ogorčenih pogledov mimoidočih, so se mene polastila čustva ganjenosti in hvaležnosti. Težko bi našli še kaj bolj seksi kot par v zlatih letih, ki si v objemu noči dovoli izkusiti nočno kopanje v Adamovem in Evinem kostumu. Zlatih letih? No, recimo, da sta jih štela okoli osemdeset. Vsak svojih.

Rada imam mir in nočno, zvezdnato nebo. Če le lahko, si privoščim večerne sprehode, še najraje ob vodi. In tokrat me je na večernem sprehodu življenje blagoslovilo s prelepim prizorom. Med sprehodom ob morju se vsakokrat usedem in malo zazrem v nebo. Tokratni mir pa sta mi popestrila dva kopalca. Nista me videla, saj sem sedela pri miru in v temi. Težko in počasi sta z betežnimi koraki prišla do vode.

Ne bi si upala trditi, kdo je starejši. Ker pa po navadi kar dobro ocenim situacije in ljudi, bi rekla, da sta vsekakor bila par, on nad sedemdeset in ona že okoli osemdeset. Gospa je delovala zelo okorno in ranljivo, njeni gibi so bili počasni in premišljeni. Videti je bilo, kot da jo boli. Njeno telo, ona nasploh je delovala zelo utrujeno. Ne od neprespane noči. Od življenja. In gospod je bil njeno vse. Njen pomagač, njen nosač, njen skrbnik, negovalec … najverjetneje zvesti ljubimec. Ker takšnega lepega rokovanja s sočlovekom, s svojim partnerjem, že dolgo nisem zasledila. 

Prispeta do roba plaže, gospod izpusti svojo damo izpod roke in hiti odlagati njune stvari. Ni jih bilo veliko, pa vseeno. Vzame ji »berglo« iz druge roke in ji pomaga, ko se začne slačiti. Moj pogled sta že tako ali tako pritegnila zaradi same pojave in njunih okoliščin, za hip pa sem zadržala sapo, ko sem ugotovila, da spodaj pod oblekami nimata kopalk, niti si jih nimata namena nadeti. Ko je bila gospa babica popolnoma gola, se je na hitro slekel še on. Dedek. In s tolikšno ljubeznijo in pozornostjo jo je počasi spremljal k vodi, da je mojo presenečenost nemudoma nadomestila ganjenost. Ko bi vam le lahko opisala, kako lepo … neskončno lepo je delal z njo. Kot bi bila iz najbolj krhkega porcelana. Počasi, nežno, potrpežljivo in previdno jo je spremljal v temno vodo, dokler nista nad vodno gladino kukali samo še njuni glavi in vrhova ramen. 

Najverjetneje mi je takrat enkrat ušla solza. Ker se je dalo čutiti, koliko ljubezni in spoštovanja se je prelilo tistega poznega večera pod nebom milijonov zvezd. Nežno jo je v vodi vodil malo sem in malo tja, ji polival ramena, ji ramo poljubil. Ko sem ju izgubila izpred oči, ker sta stopicljala malo sem in malo tja, sem slišala samo še njun umirjen, ampak veder šepet. Bila mu je hvaležna. In ob njem se je zagotovo počutila neskončno posebno in pomembno.

Hitro in na tiho sem se umaknila in odkorakala proti domu. Zato, da ju ne bi (z)motila. In predvsem zato, da bi jima pustila, kar je njuno. Da ne bi oskrunila njune čarobnosti, njune stežka dosežene intime. Njunega posebnega trenutka. In hvaležno so se mi vse do doma v glavi porajale misli, da je zagotovo to najbolj seksi trenutek, kar sem jih kdaj ujela. Da je to trenutek, ki bi ga na zlata leta želeli okusiti vsi. Da sta ta hip morala premoči še ogromno življenja, da sta si privoščila golo nočno kopanje.

Enostavno sem se čutila počaščeno, da sem bila priča nečemu tako posebnemu, česar ne vidiš kar tako. Ne glede na to, da ne vem ničesar o njuni življenjski zgodbi, sem prepričana eno. Da zagotovo znata izkoristiti trenutek. Da sta odločena, da bosta svoji življenji užila premišljeno in polno do konca. Da so njune misli prepojene s hvaležnostjo in naklonjenostjo vsak samemu sebi in drug drugemu. In da mi zavedanje, da sem morda bila priča njunemu zadnjemu letu seksi nočnega kopanja, nalaga odgovornost, da to podelim s čim več ljudmi. Da povem, da se da tudi tako. Lahko je tudi lepo vse do samega konca.

Tjaša Ravnikar

O avtorici: mag. Tjaša Ravnikar je krizna managerka odnosov, umologinja in ustanoviteljica Umologije – medicine misli. Tjaša je predavateljica in pisateljica, med drugim tudi RTT – terapevtka, mediatorka na Okrožnem sodišču v Ljubljani in CSD – jih po Sloveniji in trenerka mediatorjev.  Deluje na področju medicine misli in je pobudnica novih pristopov v duševnem zdravju in osebnostnem razvoju mladih in odraslih. Trenutno poglablja svoje znanje na doktorskem študiju iz področja naravne in integrativne medicine. Več njenih kolumn je na voljo TUKAJ. – Umologijahttps://www.umologija.com/ – Tjaša Ravnikarhttps://tjasaravnikar.si/

By Admin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja