Je Kolinda ukradla show ali sebi pljunila v skledo?

Letošnje svetovno prvenstvo v nogometu je postreglo s kar nekaj zanimivostmi, ob katerih smo se lahko neškodljivo hahljali. Od različnih šal na račun izpadlih reprezentanc z največjimi zvezdniki kot npr. :”Kakšna je razlika med tabo, Neymarjem in Ronaldom? Nobene, vsi boste spremljali finale preko TV ekrana”, pa do čustvenega navijanja hrvaške predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

Prav slednja pa je, tudi zaradi naše neposredne bližine, s svojim obnašanjem dvignila precej prahu. Vprašanje ali je takšno obnašanje primerno ali ne, je samo po sebi precej nehvaležno. Nogometne tekme so vedno precej čustveno nabiti dogodki, finale svetovnega prvenstva pa še posebej.

Vseeno pa je govorica telesa hrvaške predsednice Kolinde Grabar Kitarović, na zaključni dan svetovnega prvenstva v nogometu, odražala predvsem pomanjkanje nadzora nad čustvi in pretiravanje pri njihovem razkazovanju.

Slednje je bilo še posebej očitno na zaključni prireditvi, ob podelitvi pokala in medalj. Šlo je namreč za svečano podelitev, ko ljudje od predsednice pričakujejo državniško, ne pa navijaške drže. Od visokih politikov se na takšnih prireditvah pričakuje izražanje dostojanstva in usmerjanje pozornosti tja, kamor mora iti, torej k francoski in hrvaški reprezentaci v tem primeru.

Hrvaška predsednica je do neke mere zagotovo ukradla šov reprezentatom, njeno pretiravanje pa ji je tokrat prej škodilo, kot koristilo. Izpostavila se je namreč kot oseba, ki je zgrabila priložnost soja žarometov z obema rokama in pritegnila pozornost nase, namesto da bi ga usmerila k športnim herojem nogometnega prvenstva.

Edvard Kadič

vir Foto: Wikimedia

ByA.K.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja