Dan lažnivcev za državni praznik

Pred dnevi sem se na enem od družabnih omrežij pošalil, da bi v Sloveniji morali uzakoniti 1.april kot državni praznik.

Večina je seveda ob tem takoj pomislila, da govorim o formalnem priznanju uspehov pri „reševanju” bank, končni „realni” ceni Teš6 ali pa celo (resno) o tem, da se v Sloveniji nič ne izplača. Ne vrtanje nafte v Prekmurju, ne izkopavanje svojega premoga, ne imeti svoj Telekom.

Pa se je večina tokrat zmotila. Mar je res vse samo še politika, na katero imamo vpliv le enkrat na štiri leta? Pa še takrat je ideja o vplivu posameznika zgolj opravičilo za metanje denarja v pripravo volišč, letakov in volilnih soočenj enih in istih ne-idej zadnjih 25 let.

V mislih sem imel, tako kot večina moških večino časa, seveda dekleta. Tokrat predvsem njihove ideje o tem, kaj si želijo pri moških doživeti. Ne, nisem mislil na „tisto” doživetje. Seveda si želijo lepega, visokega, izklesanega moškega … no ja, tudi majhen, okrogel in grd je več kot dober, le govoriti naj zna kot se šika. Naj bo pozitiven in naj jo zna nasmejati, pa bo vse ok. (Ja, vsake oči imajo svojega malarja, vem.)

Ste začutili problem v zgornjem odstavku? V trenutku, ko se želite resneje pogovoriti o tej temi s kakšnim dekletom in priti zadevi mogoče celo do dna, se začnete zaletavati ob zid. Preverjeno.

Laganje

Toliko laganja, kot so dekleta sposobna o tem, kaj vse je tisto, kar si želijo pri moškem in česa si pri njem ne želijo, moški nismo sposobni niti v sanjah. V svetu, kjer je avto avto, mrzlo pivo mrzlo pivo in lepi joški lepi joški, to enostavno ne gre skozi.

Vseeno pa tudi zaletavanje ob zid slej ko prej rodi nekakšne rezultate. Ugotovitve, kaj si ženske res želijo pri moškem, močno kažejo proti moški samozavesti. V smer, kjer se nahaja tisti pravi moški „žmaht”.

Da ne opisujem na dolgo in široko o čem govorim, bom uporabil kar konkreten primer. Govorim o moški samozavesti, kot nam jo je sposoben prikazati igralec Kevin Costner. Naj gre za vlogo v filmu Pleše z volkovi, vlogo v filmu Osebni stražar ali pa vlogo v filmu Šušlja se. Kamorkoli ga postavite, iz njega samozavest kar žari. Še ko pride v Slovenijo igrat kitaro na nekakšni privatni zabavi, se dekleta ob njegovem mimohodu dobesedno držijo za kolena, da ne omahnejo pod težo in opojnostjo moške energije.

Moje „znanstvene” ugotovitve kažejo, da si dekleta praviloma želijo predvsem fantov, ki jih odlikuje samozavest. Da se njihov moški ves čas zaveda, da mu ta svet pripada, da zna prepoznati in prestopiti tudi kakšno mejo ter da jo je sposoben zagrabiti za rit s polno dlanjo in ne zgolj s konicami prstov.

Največji hec v celotni zgodbi pa je, da moški neskončno radi verjamemo, da je prav samozavest tisto, kar nas prav posebej označuje. Da smo npr. prav slovenski moški izumili samozavest. Mi v Sloveniji vemo, mi znamo, mi zmoremo.

Poglejte na cesto

Ne verjamete? Poglejte na cesto. Klinc pa žmigavci in vožnja v pravo smer na avtocesti. Mi znamo brez in v obratno smer. A o dekletih je govora? Naj bo baba vendar tiho na sovoznikovem sedežu. Njena naloga je, da se smehlja policaju, medtem ko mi le-ta piše predlog sodniku za prekrške. Policaj seveda tudi nima pojma. Se bom že pritožil in bomo videli, kdo bo koga.

Predlagam torej, da v Sloveniji 1.april končno uzakonimo tudi kot državni praznik. Da bomo laganju vsaj tako izkazali tudi formalno priznanje, če ga že intimno častimo tako močno. Le dela prost dan naj ne bo. Naj nikar ne gredo v nič vse tiste resnične in pomembne znanstvene raziskave o neskončnih prihrankih, ki jih je deležno slovensko gospodarstvo zgolj zato, ker 2.januar ni več dela prost dan.

Če takšen argument ne uporabimo še za 1. april, nam pravzaprav ne bo nihče verjel.

Saj veste, kriza je. Resno.

Edvard Kadič


Povezava na članek Playboy.si: TUKAJ

vir Foto: Pixabay

ByA.K.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja