Ko Harryju zmanjka samozavesti in mu na pomoč priskoči nevesta, Meghan Markle

Velika poroka je za nami in Meghan in Harry sta poročena. Protokol je tekel, vreme kot po naročilu, mladoporočenca žareča, svatje zadovoljni … kaj si lahko še želimo več?

Dlje časa sem spremljal poroko, bolj se mi je potrjevala teza, na katero sem stavil že pred pričetkom ceremonije. Gre za zaljubljen par, ki ob vsem pompu in hrupu okoli njiju, kjerkoli se že pojavita v javnosti, uspe ohraniti zelo visoko stopnjo zasebnosti in dobrega medsebojnega počutja.

Res pa je prišlo do nekaterih vidikov, na katere velja opozoriti tudi zato, da se lahko iz tega kaj naučimo.

1. Očesni stik

Foto: AP.Associated Press

Med mladoporočencema je bilo opaziti izjemno veliko očesnih stikov. To je sicer normalno na “običajnih” porokah, na takšnih, kjer pa strogi protokol narekuje časovnico itd., pa niti ne. Mogoče je tudi zato Harry na trenutke deloval, kot da išče oporo v svoji nevesti, Meghan pa je, nasprotno, ves čas delovala zelo suvereno in trenutku primerno.

2. Dotikanje
Tako kot pri očesnem stiku, se je zgodba ponavljala tudi pri dotikanju z rokami.

Foto: AFP

Drug drugemu sta ves čas dajala oporo, pri Harryju pa smo nekajkrat lahko opazili dvig dlani preko višine brade in celo dotik obraza. Slednje v takšnem okolju kaže na povišano notranjo napetost, rahlo zmedo in pomanjkanje samozavesti.

3. Nevestina obleka


Foto: Getty pool

Ne mislim soditi o dizajnu itd., zagotovo pa neverbalni element celotne komunikacije o stanju duha med njima, dopolnjuje tudi obleka. Pri nevestini obleki smo lahko opazili zelo čiste, nevtralne in pravzaprav na nek način celo skromne poteze same obleke. ​​Meghhan nam torej sporoča, da v zakonu štejejo predvsem vidiki, ki nimajo prave zveze z denarjem oz. materialnim obiljem.

​Lepo … in veliko sreče jima želim.

Edvard Kadič

vir

ByA.K.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja