Otrokom res ni lahko, živimo namreč narobe svet

Bolj, kot nas bombardirajo z novicami, hitreje jih pozabljamo. Se še kdo spomni deklic, ki jih je daljnega leta 2014 ugrabila Nigerijska skrajna islamistična skupina Boko Haram? Verjetno nihče. Se še kdo spomni na dečka Arnesa, ki je umrl leta 1995 zaradi večletnega trpinčenja? Mučitelja za svoje sprevrženo dejanje – če se je recimo polulal v posteljo, je otroček dobil 50 udarcev – nista dobila ravno visokih kazni, danes živita, kot da se ni zgodilo nič, kot da nista na najbolj grozljiv način ubila majhnega otroka, ki se ni mogel braniti. 

Se še kdo spomni na ubogo deklico Arino? Pa nas je do obisti pretreslo podobno surovo ravnanje njenih staršev. Že zdavnaj smo pozabili na surovo in brutalno ravnanje z malčki v vrtcu Kengurujčki. Nihče več ne omenja šestletnika, ki je bil po obisku pri očetu (na prisilo CSD) pozitiven na kokain. Pomislite kdaj na ”koroško deklico”? Lahko ji namenite kakšno lepo misel, kajti ni je več med nami, odšla je med angele. Bodo tisti, ki so jo po uradni dolžnosti pahnili v pekel, kdaj odgovarjali? Jih peče vsaj vest?

Ali tragedije sploh koga zanimajo?

Junija letos so mediji poročali o otroku, ki je zaradi vročine umrl v avtomobilu. V času, ko je deček spal v avtu, so se v hiši zabavali. Mati, ki naj bi imela več otrok, pa naj bi se vrnila s kozmetične operacije. Operativni poseg pod narkozo naj bi bil opravljen dan prej v bolnišnici. Tako je pisalo v medijih.  Pred leti so mediji objavili zgodbo o Bogomilu, ki mu je žena ugrabila takrat dvoletno hčerko in jo odpeljala na Kitajsko. CSD ji je menda celo pomagal urediti dokumente, da je lahko ilegalno zapustila državo. Proti državi in CSD je zato vložil odškodninsko tožbo, kakšen je bil razplet? Ali sploh koga zanima?

Takrat, ko je nek oče ugrabil tri otroke njihovi mami in jih odpeljal neznano kam, sem zapisala: “Boj se človeka, ki ravna zgolj in samo po zakonu, hkrati pa brez kančka empatije!” V reviji Zarja je bil v tistem času objavljen intervju z dr. Leonido Zalokar, ki je povedala nekaj odkritih in skrb vzbujajočih besed na račun  CSD-jev, sodnih mlinov in drugih, ki sodelujejo pri družinskih težavah. Poudarila je, da imate statistično tudi 20-odstotno možnost, da boste v sodnem primeru naleteli na sodnika, ki je psihopat, osebnostno moten, maščevalen in sadist. “Od takega človeka ne pričakujte, da bo priznal kakršnokoli napako, ampak da bo šel na okope. Ne pomaga trkanje na njihovo vest in moralo, ker jih ne gane, saj teh kvalitet seveda ne posedujejo – ravno nasprotno, postanejo še bolj razdiralni, maščevalni in uničevalni.” 

Otroci s Petrička

Pa da za trenutek povežem preteklost in sedanjost: pred tridesetimi leti sem prvič slišala za otroke s Petrička. Male sirote, ki so jim na Teharjah umorili starše, njih pa odvedli na kraj veselega imena, Petriček, me v mislih še danes spremljajo in me opominjajo, da znamo biti tudi Slovenci hujši, kot Boko Haram. Pa veste, kaj pri tem zgodbi meji na skrajno izrojenost? Posameznike, ki so Petriček zakrivili, smo desetletja slavili kot junake! In skoraj polovica državljanov še danes meni, da je bilo to, kar so storili predniki, pravilno. Zato so tudi proti, da bi na dostojen način postali civiliziran narod, kajti to se lahko zgodi šele takrat, ko dostojno pokopljemo trupla svojih nasprotnikov.

Pred dnevi mi je na ZS pisala ena od mojih FB prijateljic: “Ne vem, na koga naj se obrnem. Na videz smo urejena in spoštovana družina. Kar se je hčerka ločila in se vrnila nazaj domov, zelo surovo ravna z vnukinjama. Pravi, da ju tepe zato, ker je živčna.” Poznam zgodbe, ko mame zaprejo otroka v stanovanje in gredo z moškimi v lajf. Če se ne vrnejo pravočasno, otrok ne more iti v šolo, one pa mu napišejo opravičilo, da je bil bolan.

Otroke ”ubijamo” na več različnih načinov. 

Eden takšnih, ki našim potomcem povzroči v življenju nemalo gorja, se imenuje permisivna vzgoja. Učiteljica Olga pravi, da je permisivna vzgoja največji zločin nad malčki.  Dejala je tudi, kako nekateri starši celo pri prehrani mučijo svoje otroke. Recimo tisti, ki prisegajo na napitke herbalajfa. V uživanje zvarkov sumljivega slovesa silijo tudi otroke. 

ByAdmin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja