Na tekočem s Karin: Slovenija še vedno smrdi po Jugoslaviji! (video)

Po dolgem času smo se spet pogovarjali z zanimivim gostom, tokrat je bil z nami namreč podjetnik, pisatelj in politični komentator Edvard Kadič. Naš sogovornik ima za seboj zelo pestro osebno in poslovno pot.

Pravi, da ni takoj v življenju vedel, kaj točno bi počel. To ga je pripeljalo na pot podjetništva, ki se je začelo že v bivši državi, za katero je rekel, da niso imeli vsi enakih možnosti ko je prišlo do podjetništva. Skozi debato je gospod Kadič izrekel stavek, ki je name pustil velik vtis in mi dal misliti: “Slovenija še vedno smrdi po Jugoslaviji!”.

S tem je seveda mislil, da se še vedno nismo otresli koruptivnosti, največ možnosti za prosperiranje pa imajo v naši državi tisti, ki so naklonjeni komunizmu in izhajajo iz pravih družin.

“Smrad” po Jugoslaviji je po mnenju Kadiča tudi eden izmed razlogov zakaj se ljudje odločneje ne upiramo zgrešenim politikam, ki jih trpimo že skoraj celotno zgodovino naše države. Še iz prejšnjega sistema smo namreč navajeni, da se moramo pač znajti sami. Imamo s tako miselnostjo sploh kakšno priložnost? Več v novi epizodi.

Karin Planinšek

ByAdmin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja