Na tekočem s Karin: RTV so prevzeli nevladniki (video)

Vse se je začelo pred enim letom s stavko zaposlenih na RTV, ki so se poimenovali kar “nikogaršnji hlapci”, saj bi naj bile razmere nevzdržne. Pa so res taki hlapci?

V zadnjem času so namreč na dan prišle informacije o tem, da si nekateri zaposleni pišejo ure za nazaj, odhajajo na neodobrene službene poti in imajo čez 100 minus ur. Zdi se, da novinarji na RTV živijo kar lagodno življenje, vendar čemu potem tak vik in krik ter celo referendum o zakonu o RTV?

Namen je bil seveda v “depolitizaciji” zavoda, oziroma če vam prevedem, javno televizijsko hišo preoblikovati v medij, ki je servilen trenutni politični opciji. Odkar se je konstituiralo novo vodstvo, smo bili priča sejam Sveta, kjer se je napovedalo kadrovske čistke kar z izštevanko “vija vaja ven”, kolapsu novinarke Valentine Plaskan zaradi hudih pritiskov in 10 milijonski izgubi, ki jo bomo morali pokriti davkoplačevalci.

Zavedajmo se, da depolitizacija iz ust politike nikoli ne pomeni nič dobrega. Tako kot je Robert Golob očistil policijo “janšistov”, mu je to na žalost uspelo tudi pri javni televizijski hiši, ki bi morala delati v interesu vseh državljanov, tudi “janšistov”.

[embedded content]

Karin Planinšek

ByAdmin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja