Golob go home!* Sloveniji sporoča kozmični dež

Državni zbor, središče demokratične moči Slovenije, bi moral biti prostor širokih razprav, predvsem pa osebne odgovornosti in integritete predstavnikov ljudstva. Žal se je v zadnjih dveh letih, v času vladavine Roberta Goloba in pod vodenjem Urške Klakočar Zupančič, spremenil v pravo parodijo. 

Prevzem RTV Slovenija

Diktatura enoumja, ki se vztrajno zajeda v pore slovenske družbe, je vedno bolj očitna. Prevzem RTV Slovenija in s tem nadzor nad večino informacij, je npr. že končan. Najprej je nekdanja sodnica(!) in predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, dovolila sprejem novele Zakona o RTV po nujnem postopku. Naravnost sramotno za pravnika, kaj šele sodnico. Razvoj dogodkov kaže, da je šlo za načrtno kršitev Poslovnika DZ z namenom doseganja političnih ciljev. Nujen postopek je namreč rezerviran izključno za izjemne primere (143. člen Poslovnika DZ).

Na podlagi (ustavno sporne!) novele zakona o RTV je nato vladajoča klika “depolitizirala” vodstvo in si tja nastavila svoje ljudi. Staro vodstvo je zaradi očitne kršitve Ustave sprožilo postopek presoje ustavnosti. Ustavno sodišče je, pod vodstvom Mateja Accetta in na splošno začudenje stroke, uveljavitev novele vseeno dovolilo. Kljub temu, da se do novele zakona sploh ni opredelilo. In zdaj sledi češnjica na torti: novo “depolitizirano” vodstvo RTV je pred nekaj dnevi mirno umaknilo zahtevo po ustavni presoji, ki je bilo vloženo na Ustavno sodišče v času prejšnje uprave. Kot da sta novo in staro vodstvo RTV eno in isto. (!?) Postopek je tako v Sloveniji končan. Saj je vendar vodstvo RTV umaknilo zahtevek, ki ga je vodstvo RTV vložilo, kajne? Kot bi človek sam sebe za lase potegnil iz blata, je nekdo zapisal na omrežju X. Teater absurda v vsej svoji veličini, dodajam sam.

Odvzem goveda po “stari” zakonodaji?

Do odvzema goveda na kmetiji Možgan sem bil prepričan, da se zakonodaja deli le na veljavno in neveljavno. Postopek posodobitve zakonodaje se npr. imenuje “noveliranje”. Z dnem uveljavitve novele, če ni eksplicitno drugače določeno, začne veljati nova tj. novelirana, posodobljena zakonodaja. Pri odvzemu goveda, kjer je po besedah vseh vrst stroke šlo narobe vse, kar je lahko šlo narobe, pa smo slišali, da je bil odvzem izpeljan celo po stari zakonodaji. Človek v resnici ne ve več ali bi se smejal ali zgolj samo še zgroženo opazoval, kaj se dogaja s to državo in njenim okostjem, pravnim sistemom.

V današnji Sloveniji, ki je vedno močneje zaznamovana s slabim vodenjem Roberta Goloba in za povrh še pomanjkanjem odgovornosti poslancev koalicije, je vzpon in razmah diktature praktično nujen.

V državnem zboru, zakonodajnem organu, se danes izglasuje pač tisto, kar si Golob in vladajoča koalicija zamislita. Saj imata vendar dovolj glasov. Žal pa to tudi razkriva, kako močno ta riba smrdi pri glavi. Če si bivša sodnica v vlogi predsednice DZ s takšno lahkoto prisvoji nek demokratični postopek za svoje politične cilje, ni čudno, da so poslanci Gibanja Svoboda nekje spotoma, na poti iz anonimnosti v poslanske klopi pozabili, da odgovarjajo izključno svoji vesti in Ustavi. Da ne odgovarjajo ne Golobu in ne generalni sekretarki stranke, kot njeno vlogo pri odločitvah te vlade opisujejo različni mediji. 

Petrovo načelo v Državnem zboru

Žal so se ti poslanci, skladno s Petrovim načelom, srečali s svojo nesposobnostjo. Petrovo načelo pravi, da ljudje v javni upravi po hierarhiji napredujejo toliko časa, dokler ne zasedejo položaja, za katerega niso več sposobni. Poslanci Gibanja Svoboda vztrajno dokazujejo, da niso le nesposobni odločati o zadevah, o katerih odločajo. Celo svoje vloge ne razumejo. Razumejo se kot nekakšen robotizirani glasovalni stroj, ki pritiska tipke, kot mu je naročeno. Žal še pri DA / NE odločitvah vlogi niso kos. V strahu za svojo usodo pred pogromom znotraj stranke, je tako za njihove “napake” lahko kriv celo meteorski dež.

Meteorski dež

Ja, prav ste prebrali. Poslanec Svobode je pojasnil širni slovenski javnosti, da obstaja primer v svetu, ko je bil kozmični dež razlog za napake pri glasovanju. Mogoče res obstaja, kaj pa vem. Po končanem ponovljenem glasovanju pa dodajam, da so poslanci Gibanja Svoboda morda res bili tarče intenzivnega kozmičnega tuširanja z meteoriti. Najprej so namreč vsi glasovali proti. Ko pa so ponovili glasovanje brez opozicije (obstrukcija), so naenkrat vsi glasovali za. Razumi, če moreš. Brez vpeljave kozmičnega dežja v ta zapleten logičen problem, je res težko vse skupaj dojeti in razumeti. 

Vzpon diktature je nujna posledica trenutnih razmer

V današnji Sloveniji, ki je vedno močneje zaznamovana s slabim vodenjem Roberta Goloba in za povrh še pomanjkanjem odgovornosti poslancev koalicije, je vzpon in razmah diktature praktično nujen. Razkritja, da je cesar gol, si ne more privoščiti noben cesar, kaj šele sončni kralj. Vzrok za ta nevaren razvoj dogodkov, ki mu bomo v kratkem priča (če prej ne pride do sprememb na Gregorčičevi), namreč leži v mačehovskem odnosu do demokratičnih načel. Vladajoča koalicija zanemarja splošno voljo ljudstva (več svobode, manj delitev), demokratične procese (npr. uzurpacija “nujnega” postopka v DZ) in se celo postavlja nad zakonodajni organ. Z močjo, ki jo ozek krog ljudi okoli Goloba tako dobiva, diktatura postaja naravna oblika vladanja. Žal pa tudi grožnja svobodi, pluralnosti in pravičnosti, ki naj bi bile temeljne vrednote slovenske demokracije. Gre za nevarno odmikanje od demokratičnih načel in za Slovenijo zelo resno tveganje z dolgotrajnimi posledicami. 

ByAdmin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja